Мини чийзкейкчета
Оооооо много са ми любими тези мини чизкейкчета. Приготвят се изключително бързо и лесно. 🌞🤩🌞
Направих ги за едно градинско парти, на което се събрахме доста хора. Много са подходящи за такива случаи.
Продуктите:
За блата :
150 г бисквити
80 г разтопено масло
За крем:
300 г извара
100 г захар
2 яйца
2бр ванилия
1 ч. л лимонов сок
15 г брашно
185 г заквасена сметана 20%
Приготвяне:
Бисквитите се натрошават и се омесват с разтопеното масло. В тавичка за мъфини се поставят хартийки и се слага по 1с.л от бисквитите.
за приготвянето на крема се смесват изварата със захарта, след това добавяте яйцата и пак разбърквате. Следват лимона, ванилията и брашното и пак разбърквате. Накрая е заквасената сметана. След което напълнете формичките и печете на 160 градуса с вентилатор.
За украсата аз използвах малинов сос. А вие може да ползвате каквото ви харесва.
Дано Ви харесат!

image
Cook Shot добави нови снимки в Френска селска торта
3 год

Cook Shot може да се похвали, че още един рожденик избра да посрещне рожденият си ден с домашна торта наше производство. 😀😀🥳🥳
Този път тя беше класическа Френска Селска Торта.
Като любопитен факт за този торта бих искала да отбележа, че в нея няма нищо френско. Идва от Русия и там са я наричали ,,Домашна Руска Торта“ или ,, Медовик“. Предлагам и рецептата:
Продукти за блатовете ( ринг с d-21см)
1 яйце
150 г кристална захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. мед
50 г масло
400 г брашно
За крема:
1200 г заквасена сметана или 3 кофички х 400 г
12 равни с.л. кристална захар
300 г смлени орехи
бурканче сладко от боровинки (по желание)
Приготвяне:
В по-дълбока тенджерка разбъркайте яйцето и захарта. Добавете меда, содата, прясното мляко и маслото. Сложете на котлона и варете на средна температура около 15- 30 минути в зависимост от силата на котлона ви. Имайте в предвид, че от содата тестото доста се увеличава и има възможност да изкипи. Разбъркайте и варете докато сместа придобие карамелен цвят. След това сваляме сместа от котлона и изчакваме леко да поизстине. Добавяме брашното и замесваме тесто. Използвайте кухненска везна, за да разделите тестото на 7 равни части. Блатовете се разточват тънко с дебелина 2-3 мм. Пекът се върху хартия за 5-7ми на 160 градуса. За крема се смесва заквасената сметана с пудрата захар. След като са изстинали блатовете в ринг сложете първият намажете със сладко от боровинки на вкус и сложете обилно от крема. Така докато сглобите цялата торта.Оставете я в хладилник з 24 часа и след това я поръсете с орехи.
Kоя в любимата ви домашна торта ?

image

Здравейте приятели,
Мисля, че е време за лятно настроение, а именно море, морска храна с чаша студено бяло винo или охладено узо. Днешната рецепта е подходяща да се консумира и с двете напитки- "Скариди Саганаки".
''Саганаки'' от гръцки означава малък съд за готвене и сервиране.
Необходимите продукти са:
250гр сурови скариди
2-3 супени лъжици зехтин
1 глава лук (по-мъничка) нарязан на ситно
3 скилидки чесън, наситнени
2бр средни домати настъргани на ренде
щипка захар
2бр звездички анасон (ако обичате)
30 мл узо
1 щипка лют червен пипер
пресен босилек на вкус, нарязан на ситно
100гр фета, натрошена
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Приготвяне:
Скаридите се почистват и след това се сотират за 2-3 мин в зехтина и се изваждат.
В същият тиган се задушава лукът заедно с чесъна.
Следват звездовидният анасон и лютият пипер, ако се използва. Добавя се узото и се готви около минута докато се изпари и остане само ароматът му. Добавят се доматите, захарта, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Сосът трябва да заври, след това се добавят подправките.
Загрявате фурната на 200 градуса. Сосът се изсипва в малкък съд (саганаки) слагат се и скаридите поръсва се с фета сиренето и се запича за 20 минути.
Да ви е сладко!

image
Cook Shot добави нови снимки в Торта Малаков
3 год

Специално направена за една рожденичка.
Торта Малаков- още една торта с история.
Малахо́в курган- е крепост край Севастопол. Маршал Жан Пелисиер през периода на Кримската война завоюва тази крепост, заради това е бил награден от Наполеон III с титлата херцог на Малаков и заедно с това му подарява и торта. Торта приготвена в Австрия от френски сладкари. Та това е тя. 
Както всички рецепти така и тази не остават не променени във времето. Представлявала е пластове от бишкоти и пластове от бита сметана

image

Паста със спанак и сирене:
Продукти за две порции:
250гр паста (в този случай готов продукт)
300гр консерва доматен сос или домати
300гр спанак (пресен, може и замразен)
3-4 скилидки чесън
350гр скариди
Сол
Черен пипер
Малко босилек- на вкус ( имам домашно сушен червен 2-3 листенца)
Приготвяне:
Сварява се пастата в подсолена вода и малко зехтин.
В същото време задушавам чесъна, след две-три минути добавям и спанака. Когато омекне пресният спанак добавям доматите (или доматеният сос). Оставям да изври малка част от доматеният сос добавям скаридите (за 3-4мин). След като те са готови слагам вече почти сварената пастата при доматеният сос. Така пастата поема соса и се овкусява.

image
Относно

Страницата е създадена, за да изразя и споделя любимото ми хоби-готвенето. Тук смятам да ви показвам различни рецепти. Ще се радвам Вие да вземете основно участие, като пишете коментари и споделяте отзивите

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg