Медальони от диво прасе с праз и чушки
0,600 кг контра филе от диво прасе
2 стръка праз
2 червени пиперки
3-4 гъби
1 морков
3 домата
1/2ч.ч. червено вино
даф. лист
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол, малко захар за доматите, олио
Моето месо беше изключително крехко и не се нуждаеше от предварителна обработка. Ако имате съмнения, мариновайте го преди това за поне няколко часа.
Нарязах месото на медальони. Поръсих със сол, черен пипер и чубрица. Запържих ги до приятен загар и ги подредих в тавичка. В същата мазнина запържих нарязаните предварително праз, пиперки, гъби и морков. Добавих виното и пасираните домати. Сложих подправките и оставих да покъкри. След това залях пържолките, мушнах две-три люти чушлета, завих с фолио и метнах във фурната за около час и половина. Махнах фолиото и пекох още половин час, докато остана на мазнина.
Получи се доста вкусна вечеря.

Chef Mandja
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Klimentina Koycheva
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?