За приготвянето на палачинковото тесто са ви необходими:
 50 g пълнозърнесто брашно от спелта
 20 g неовкусен протеин True Whey
 120 ml мляко
 1 яйце
 ½ чаена лъжичка сушен босилек
 ¼ чаена лъжичка сол
 За приготвяне на пълнежа са ви необходими:
 250 g бейби спанак
 75 g пушена сьомга
 3 яйца
 2 скилидки чесън
 щипка сол
 щипка млян черен пипер
 Начин на приготвяне:
Разбъркайте брашното с протеина True Whey, солта и босилека. Към сухите съставки прибавете яйцето, млякото и всичко заедно добре разбъркайте. Не се притеснявайте, получава се тесто с рядка консистенция.
 Поставете тиган с незалепващо покритие върху котлона и в него изпечете палачинките, приблизително по една минута от всяка страна. Ако не разполагате с незалепващ тиган, необходимо е да напръскате повърхността на тигана със зехтин в спрей. След като направите всички палачинки, ще приготвите плънката.
 Задушете бейби спанака в тиган на слаб огън. Когато спанакът пусне сос, добавете към него пресования чесън и го овкусете с щипка сол и черен пипер. Изпържете яйцата така, че да се получат яйца на очи и можете да започнете да пълните палачинките.
 В палачинката сложете първо задушения спанак, след това пушената сьомга. Крайчетата на палачинката подгънете навътре така, че да прилича на квадрат. Най-отгоре върху палачинката сложете пърженото яйце на очи.
Източник: GymBeam
 
 
 
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	