Рецепта за пържени калмари

Коментари · 502 Прегледа

Калмарите са деликатес, чието приготвяне има особена технология.

Измитите и почистени калмари се посоляват, панират се в брашно и се пържат в горещата мазнина. Поднасят се с лимон.

Забележка: Панировката може да бъде и по-сложна – в брашно, в яйце, в галета и пак в яйце или в брашно, в яйце и в смес от галета, черен пипер и настърган кашкавал.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg