Необходими продукти:
1 ванилия
4 яйца
200 гр. захар
1 щипка сух джинджифил
500 мл. прясно мляко
4 банана
50 гр. кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Млякото се загрява, налива се на тънка струйка към разбитите със захарта, ванилията и джинджифила яйца и се готви до сгъстяване.
Три банана се разбиват в блендер, прибавя се млечната смес и се пюрира.
Кремът се сипва в чаши и се охлажда за 3–4 часа.
Сервира се с нарязан на шайби банан и запечени на сух тиган кокосови стърготини.
Съвет:
Ако искате да превърнете този крем в сладолед, може да го замразите за една нощ, като периодично го разбърквате, за да няма големи кристали.
Източник: Бон Апети