За приготвяне на тестото са ви необходими:
 60 мл мляко
 40 гр брашно от лимец
 15 гр от естествения подсладител Ксилитол
 15 г протеин Just Whey с вкус на ванилия
 1 цяло яйце + 1 белтък
 ½ чаена лъжичка бакпулвер
 лимонов сок
Начин на приготвяне:
 Първо смесете брашното с протеина, бакпулвера, яйчния жълтък и млякото. След това разбийте белтъка заедно с ксилитола и няколко капки лимонов сок до получаване на твърд сняг. Към приготвеното тесто добавете около 3 супени лъжици от получения сняг от белтък и разбъркайте много внимателно, така че тестото да остане пухкаво. След това добавете останалия сняг и отново внимателно го разбъркайте. Леко напръскайте тигана със зехтин или кокосово масло. Нагласете котлона на ниска температура. Вземете една голяма супена лъжица от тестото, изсипете я в тигана и запечете за около 2 минути. Добавете още една по-малка лъжица тесто към тази палачинка, за да я направите по-висока. След това в тигана изсипете около 1 чаена лъжичка вода и покрийте съда с капак. След около 2-3 минути обърнете палачинката, покрийте отново с капак и запечете за още 3-4 минути. Важно е да приготвяте палачинките на възможно най-ниска температура, така че да се изпекат и в средата. Продължете по същия начин и с останалата част от тестото. Сервирайте палачинки веднага след приготвянето, гарнирани с пресни плодове, извара или според вкуса ви.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	