Необходими продукти за тестото:
 120 мл неовкусено бадемово мляко
 100 г варени моркови
 70 г елда
 50 г банан (около ½)
 10 г чия семена (1 супена лъжица)
 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
 1 чаена лъжичка ябълков оцет
 ½ чаена лъжичка канела
 кокосово олио на спрей
Необходими продукти за украсата:
 50 г банан
 50 г варени моркови
 50 г грозде
 безкалоричен сироп за палачинки
Начин на приготвяне:
 Първо трябва да сварите морковите, докато омекнат и да ги намачкате заедно с банана. След това разбъркайте в купа млякото, елдата, чията, содата бикарбонат, ябълковия оцет и канелата и добавете получената смес към морковите и банана. Разбъркайте добре до получаването на еднородна гладка смес.Пригответе тиган за палачинки и го напръскайте с кокосово олио на
 спрей. Изпечете палачинките на горещия тиган до златисто от двете страни. Накрая ги украсете с плодовете, морковите и сиропа за палачинки, евентуално и с някое ваше любимо ядково масло.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	