Необходими продукти
1кутийка нахут
1-2 бр авокадо, зависи от големината
1с.л. сусамов тахан
Сок от половин лимон
Лимонова кора 1ч.л. настъргана
3-4 с.л. зехтин
Магданоз, кориандър
Чесън 2 скилидки
Сол, черен пипер, кимион на вкус
Сумак за поръсване
Блендираме нахутът с 2-3 с.л. ледена вода, добавяме авокадото и чесъна, отново блендираме.
Прибавяме магданозът, кориандър, подправките, тахан, зехтин и лимонов сок, и отново блендираме до получаване на еднородна смес. Сервираме в подходяща чиния и украсяваме с нахут и резен авокадо ( които сме отделили предварително), поръсваме със сумак и струйка зехтин. Препечените филийки или лаваш са задължителни!!!