За приготвяне на месото са необходими:
 300 g пилешки гърди
 зехтин в спрей
 щипка млян черен пипер
 щипка сол и подправки за барбекю
 За приготвяне на соса са необходими:
 30 g фъстъчено масло на прах
 15 ml кленов сироп
 10 ml соев сос
 10 ml сладък чили сос
 50 – 80 ml вода
 сок от ½ лимон
 За украса са необходими:
 фъстъци
 листенца магданоз
 Начин на приготвяне:
 Нарежете пилешкото месо на кубчета. След това го осолете, прибавете другите подправки и го оставете поне 60 минути да преседи в хладилник. Междувременно пригответе соса. Разбъркайте фъстъченото масло на прах, кленовия сироп, соевия сос и соса с чили. Към сместа прибавете сока от лимона и разредете с вода в зависимост от консистенцията на соса.
 Нанижете на пръчици за шишчета престоялите пилешки парченца и ги изпечете в тиган с малко зехтин. Също така може да използвате и домашен грил или барбекю. Сервирайте пилешките шишчета с ориз и зеленчуци, поляти с фъстъчения сос. Преди сервиране украсете ястието с фъстъци и листенца магданоз.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	