Необходими продукти:
 8-10бр палачинки
 100гр краве/козе,овче/сирене
 200гр спанак
 1 връзка пресен лук
 1 връзка магданоз
 400мл прясно мляко
 2сл брашно с връх,препълнени
 1 яйце
 олио
 индийско орехче
 100гр кашкавал
 краве масло
 
 За палачинките:
 1чч брашно
 2чч вода или 1:1 вода и прясно мляко
 3 яйца
 щипка сол
 2-3 сл олио
 
 Първо се приготвят палачинките.Всички продукти слагам в купа и пасирам до еднородна смес.Пека в предварително добре загрят незалепващ тиган без да намазвам предварително тигана.В сместа има достатъчно мазнина,а и тигана е незалепващ.Но вие може да ги приготвите и по ваша рецепта.Бройката е около 8-10,но това зависи от големината на тигана,защото моя малък-20 см в диаметър.А може да я приготвите с останали от закуската :) палачинки.
 Плънката приготвям като първо измивам и нарязвам на ситно всички зеленчуци.Задушавам ги в няколко сл олио до омекване без сол,след това добавям сиренето- натрошавам и разбърквам докато почти се стопи.Оставям на страна да се охлади,докато приготвям сос бешамел.Щом се поохлади,добавям яйцето и разбърквам добре.
 От млякото,брашното и маслото приготвям сос бешамел.В разтопеното масло сипвам брашното на веднъж и бъркам енергично да не става на бучки и за се запържи добре,но без да потъмнява.На части добавям млякото и продължавам с енергичното бъркане като отново внимавам да не се получават бучици,сол на вкус ,малко индийско орехче /само за вкус/.
 В подходящ съд подреждам палачинка,бешамел,палачинка,спанак и сирене,пак палачинка,бешамел,палачинка,спанак и сирене и още веднъж в същия ред.Върху последната посипвам с настъргания кашкавал.
 Запичам в предварително загрята на максимална мощност фурна,докато се запече и зачерви кашкавала.Сервирайте веднага топла-топла със зелена салата
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	