ПЪЛНЕН ПЕЧЕН ЗАЕК С ОРИЗ

Коментари · 445 Прегледа

ПЪЛНЕН ПЕЧЕН ЗАЕК С ОРИЗ.ПЪЛНЕН ПЕЧЕН ЗАЕК С ОРИЗ, ЛУК И ДРЕБОЛИИ В ТАВА НА ФУРНА

ПРОДУКТИ: за 8 порции

 

3 кг заек

1 ч.ч. ориз

1 глава лук

1 ч.л. джоджен

1/2 ч.л. черен пипер

сол 2 с.л. олио

1 ч.ч. вода

 

РЕЦЕПТА:

 

Заекът (3 кг) се почиства от вътрешностите, като дробчетата му се запазват, тъй като ще се използват за плънката. В дълбок тиган се задушава в малко олио ситно нарязаният лук (1 глава). Щом омекне, към него се добавят ситно нарязаните дробчета, оризът (1 ч.ч.) и подправките - джоджен (1 ч.л.), черен пипер (1/2 ч.л.) и сол. Пържат се, докато оризът стане прозрачен. С получената плънка се пълни заека, след което старателно се зашива с подходящ и здрав конец. Заекът се поставя в дълбок съд, залива се с вода (1 ч.ч.) и се покрива с фолио. Пече се в продължение на час и половина при температура 200 градуса. След това фолиото се отстранява и заекът се пече още половин час при 180 градуса, като често се полива със соса, образувал се при печенето. По този начин месото се гланцира и придобива страхотна и апетитна коричка.

 

от: 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.