Необходими продукти
- 100 гр. меко краве масло
- 270 – 300 гр. бяло брашно
- 90 гр. кафява захар
- 1 бр. яйце
- Кората на 1 портокал
- 40 мл. прясно изцеден портокалов сок
- 8 гр. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 капсула есенция портокал
- 5 капки оранжева сладкарска боя
- ½ ч.ч. пудра захар за овалване
- ½ ч.ч. кристална захар за овалване
Начин на приготвяне
В купа с електрически миксер разбиваме мекото масло със солта и захарта докато стане пухкаво. След това добавяме яйцето, портокаловата кора, сока от портокал, есенцията портокал и сладкарската боя, и отново разбиваме добре. Следва да добавим брашното и бакпулвера, като ги пресяваме направо в купата с маслената смес. Смесваме всичко с дървена лъжица или силиконова шпатула. Замесваме меко тесто. Готовото тесто увиваме във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника за поне 1 час и половина. След като тестото ни се е охладило загряваме фурната на 180 °C. От добре охладеното тесто правим топчета по 20 гр. всяко. Всяко топче овалваме първо в кристалната захар, а след това и в пудрата. Нареждаме готовите сладки на разстояние една от друга в тавички застлани с хартия за печене. Печем за около 12-14 минути. Охлаждаме готовите бисквити върху метална решетка.
Източник: funnybakery.com