НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
 киноа - 100 г
 яйца - 2 бр. твърдо сварени
 кашкавал - 150 г или фета сирене
 маруля - 4 - 5 листа
 пресен лук - 2 стръка, само зелените листа
 сушени домати - 5 бр. мариновани, хидратирани половинки
 зехтин - 5 с.л.
 балсамов оцет - 2 с.л. или на вкус, бял
 сол - 2 щипки или на вкус
 черен пипер - за поръсване, прясно смлян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Сварете киноата за 10-12 минути, прецедете и оставете да изстине.
- Измийте листата от маруля, подсушете ги с кухненска хартия и накъсайте.
- Нарежете на едри кубчета кашкавала или сирене, каквото ви харесва. Яйцата обелете и нарежете на четвъртинки.
-  Пригответе дресинг за салатата, като смелите сушените домати със зехтина, сол и балсамовия оцет. Ако доматките са малки, сложете повече. Накълцайте на ситно зеления лук и прибавете към дресинга.
 5. Смесете в купа киноата и марулята и ги разбъркайте с дресинга с лук и сушени домати. Според вашият вкус добавете още зехтин, оцет или сол.
- Прехвърлете овкусената салата с киноа в подходяща за поднасяне чиния или купа, и отгоре сложете кубчетата кашкавал и четвъртинките яйца.
Поръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте салатата от киноа с дресинг от сушени домати.
 
 Източник: Gotvach.bg
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	