Продукти:
 червено цвекло - ½ глава
 тиква - 1 ч.ч. нарязана на кубченца
 карфиол - 1 ч.ч. начупен на розички
 картофи - 3 средни
 моркови - 2 - 3 бр.
 хималайска сол - 1 и ½ ч.л. равни (на вкус)
 червен пипер - ½ ч.л.
 черен пипер - 1/3 ч.л.
 чили - 2 - 3 щипки индийско (на прах)
 кимион - 1/3 ч.л.
 босилек - 2 - 3 щипки (сушен и стрит)
 мащерка - 2 щипки (готварска)
 шарлан - около 3 - 5 с.л.
 вода - около 2 - 3 ч.ч.
 
 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 Обелваме и нарязваме зеленчуците на средни кубченца – червено цвекло, тиква, картофи и моркови, а карфиола – начупваме на розички.
 Разстиламе ги в тавичка и поръсваме подправките, чието количество е добре да определим на вкус – хималайска фина сол, червен и черен пипер, индийско чили на прах (по желание), кимион, сушен босилек и готварска мащерка (сушена или прясна).
 Поливаме тънка спирала от шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и разбъркваме всичко, за да се овкуси
 равномерно. Изравняваме зеленчуците в тавата и в единия ъгъл наливаме водата – количеството е според големината на тавичката - така че нивото на водата да е на половината или 2/3 от нивото на зеленчуците, за да няма много излишен сок след изпичането.
 Печем на 250 градуса за около половин час – до приятна препечена коричка на печените зеленчуци.
 Източник: Gotvach.bg
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	