Рецепта за чеснови миди

Коментари · 395 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

30 мл / 2 с. л./ слънчогледово олио

1 малка глава лук, накълцана

1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана

200 г нарязани домати от консерва

1/2 ч. л. зелени подправки

900 г миди в черупките

225 мл сухо бяло вино

1 ч. л. оцет

черен пипер

Приготвяне:

Загрейте олиото в тиган и задушете лука и чесъна на слаб огън до омекване на лука. Добавете доматите и зелените подправки и задушете под похлупак 10 минути.

Измийте мидите и отделете онези от тях, които са разтворили черупките си. Налейте виното в голяма тенджера, сложете мидите и след като заврят, намалете огъня; оставете да къкри до разтваряне на черупките. Отделете онези миди, чиито черупки са все още затворени. Махнете влакната и половината черупка от разтворените миди, като ги оставите в другата половинка.

Прецедете виното, в което сте сварили мидите, прибавете оцета и излейте при доматите и лука. Подправете с пипер и затоплете на бавен огън за 2 минути.

Сервирайте с пресен хляб или с чеснови хлебчета.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg