За приготвянето са ви необходими:
 200 g кайма (пилешка, телешка, смес..)
 2 средно големи батати
 ½ консерва нарязани домати (210 g)
 70 g царевица от консерва
 70 g фасул от консерва
 70 g доматено пюре
 1 средно голяма глава лук
 ¾ чаена лъжичка млян кимион
 ¾ чаена лъжичка сладък червен пипер
 сол, млян черен пипер и чили на вкус
 зехтин в спрей
 вода, колкото е необходимо
 
 За украса са необходими:
 заквасена сметана
 пресен кориандър
 сок от лайм
Начин на приготвяне:
Измийте старателно бататите, подсушете ги, набодете ги на няколко места с вилица и след това изпечете на 180 ° C, докато омекнат. Междувременно пригответе плънката. Напръскайте тигана със зехтин в спрей,запържете нарязания на ситно лук и след това добавете каймата, която също запържете за кратко. Към месото добавете доматеното пюре и нарязаните домати и оставете да къкри заедно за около 15 минути. Ако е необходимо, може да добавите вода / бульон. Накрая към сместа добавете царевицата, боба и всички подправки според вкуса ви. Задушете за още малко, така че вкусовете да се свържат добре, и след това махнете от котлона. Нарежете изпечените батати по дължина и внимателно намачкайте и посолете вътрешността с вилица. След това можете да напълните сладките картофи с приготвената чили смес, да украсите с лъжица заквасена сметана, кориандър, овкусете със сок от лайм и сервирайте! Добър апетит!
Източник: GymBeam
 
 
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	