НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
 кайма - 350 г смес
 лук - 1/4 глава, кромид
 магданоз - 2 стръка
 чубрица - 1 щипка, ронена
 кимион - 2 щипки
 черен пипер - 1 ч.л. равна, фино смлян
 червен пипер - 1 щипка
 кашкавал - 6 с.л. с връх, настърган
 сол - на вкус
ЗА ПАНИРОВКА
 яйца - 2 бр. голям размер
 брашно - за овалване
 галета - за овалване
 кайенски пипер - 1 сухо чушле, по желание
 сол - 2 щипки
 олио - за пържене
 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 1. Настържете лука на фино ренде и отсранете ципите. Магданоза накълцайте на ситно.
 2. Сложете ги при каймата заедно със солта и подправките и хубаво омесете.
 Ако разполагате с време, оставете овкусената кайма да престои няколко часа или 1 нощ в хладилник.
 3. Към сместа за топчетата сложете настъргания кашкавал и премесете още веднъж каймата.
 Оформете топчета по-малки от орех и всяко оваляйте в брашно и подредете върху голям пласт кухненска хартия.
 4. За да завършите панировката на малките симпатични топчета от кайма, разбийте с малко сол двете яйца, а при галетата натрошете лютото чушле и разбъркайте. Може да си добавите и друга подправка, ако желаете.
 5. Потапяйте набрашнените кюфтенца в яйцето и после овалвайте в галета.
 Изпържете ги в загрято на умерен огън олио и изваждайте върху пласт кухненска хартия, която да обере излишната мазнина.
 Важно е да сте направили топчетата малки, за да успеят да се изпържат добре и отвътре, а и по същата причина огънят не трябва да е силен, за да не загаря панировката, а вътрешността да остава сурова.
 6. Поднесете панираните топчета от кайма със свежа салата или картофки.
 Източник: Gotvach.bg
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	