Необходими продукти
- 500 гр замразено филе бяла риба;
- 2 супени лъжици брашно;
- растително масло – за пържене;
- 2 малки домата;
- 1 стрък зелен лук;
- 1 скилидка чесън;
- сол и черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Изплакнете рибните филета, уверете се, че няма кости в тях и ги нарежете на малки парченца. Всяко от тях трябва да се овъргаля в брашно и да се изпържи. Отнема около 7 минути. След това поставете в същата мазнина и при рибата нарязаните домати и зелен лук (колкото повече, толкова по-добре). Овкусете със сол, черен пипер и 1 скилидка чесън, прекарана през преса. Разбъркайте и оставете да къкри за около 10 минути. Ако видите, че в тигана няма достатъчно течност и съдържанието започва да загаря, добавете малко вода. В края на готвенето можете да поръсите с настърган кашкавал. Тази риба се комбинирана добре с ориз и макаронени изделия.