Съставки за соса:
 1 карфиол (приблизително 700 гр)
 50 гр кашу
 20 гр хранителна мая
 1 скилитка чесън
 1 супена лъжица зехтин
 сок от лимон
 сол и млян черен пипер
 
 Приготвяне:
Първо, нарязваме чесъна и го печем във фурната за 15 минути при температура 180 ° C. Измиваме карфиола, нарязваме го на парчета и го пържим за кратко заедно с кашуто в зехтин в по-голяма тенджера. След това сипваме вода при карфиола (така че да покрие целия карфиол). Когато той омекне, изсипваме водата в купа. Добавяме обеления и изпечен чесън към карфиола и блендираме всичко заедно. За да постигнем желаната консистенция на соса, от време на време добавяме от водата, в която сме варили карфиола. Подправяме соса с хранителна мая, сол, млян черен пипер и малко лимонов сок. Накрая приготвяме любимата си паста и я сервираме със соса, грах и магданоз.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	