За приготвянето на долния слой са ни нужни:
 30 гр пълнозърнести бисквити
 20 гр лешници
 10 гр мед
 ¼ лаена лъжичка канела
За слоят сирене се нуждаем от:
 250 гр фино сирене котидж
 подсладител на вкус
За ябълковия слой се нуждаем от:
 1 по-голяма ябълка (200-250 гр)
 10 гр мед
 ½ чаена лъжичка канела
 вода, колкото е необходимо
Приготвяне:
Първо смесваме лешниците и бисквитите, след това добавяме канелата и меда и разбъркваме всичко заедно. Разделяме тази смес в две чаши и я притискаме към дъното. Разбъркваме сиренето котидж с подсладителя и поставяме сместа в чашата. Обелваме ябълките и ги нарязваме на малки парчета, смесваме ги с меда и канелата и ги поръсваме с малко вода, докато омекнат. Можем да добавим толкова вода, колкото е необходимо. Постеляме ябълките върху слоя със сиренето котидж, декорираме с начуканите лешници и поднасяме!
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	