Необходими продукти
- 1 кг филета от сьомга;
- ½ чаша галета;
- 4 питки със сусам;
- 4 репички;
- 2 яйчени белтъка;
- 2 супени лъжици прясно нарязан копър;
- 2 супени лъжици доматен сос;
- 1 супена лъжица дижонска горчица;
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора;
- ½ чаена лъжичка сол;
- рукола;
- млечен сос (тип "Снежанка").
Начин на приготвяне
Три четвърти от филетата от сьомга (без кости и кожа) преминават през месомелачката, а останалите се нарязват на малки кубчета. Смесете с белтъците, горчицата, галетата, кората от лимон, солта, копъра и доматения сос. Оформете плоски кюфтета, като използвате ринг, за да са еднакви на големина или капачка от голям буркан и ги запечете на скара (около пет минути от всяка страна). Може и да ги изпържите в тиган. Загрейте питките (най-добре на скарата) и ги направете на бургери с рибното кюфте, репичките на кръгчета, листа рукола. Полейте съдържанието с млечен сос.