Съставки:
Пшенично брашно - 65 гр.
Овесени ядки - 30 гр.
Масло - 50 гр.
Млечен шоколад - 20 гр.
Тръстикова захар - 50 гр.
Сушени боровинки - 50 гр.
Яйце - 20 гр. (около половината от обикновеното яйце)
Бакпулвер - 1 гр.
Сода - 1 гр.
Сол - 2 гр.
Приготвяне:
Смесете всички съставки на ръка или с шпатула, оформете малки топчета с тегло до 35 грама.
Сложете хартия за печене и печете във фурната на 190 градуса точно 5 минути.
Рецепта на Артьом Апаницки, предоставила Мария Афонина, източник: https://bg.rbth.com/кухня/335176-sbiten-gorski-plodove-biskviti