Необходими продукти
- Филета от сьомга - 4 броя по 150 гр
- Рукола -1 пакет
- Авокадо - 1 бр.
- Зехтин -100 мл
- Лимонов сок - 2 с.л.
- Сирене пармезан на вкус
- Сол на вкус
- Пипер на вкус
Начин на приготвяне
Подсушете филетата от сьомга с хартиени кърпи. В тиган загрейте 80 мл зехтин на умерен огън и поставете пържолите с кожата надолу. Намалете малко огъня и леко притиснете рибата в тигана с шпатула. Гответе шест минути. През това време направете салата от руколата, лимоновия сок, три супени лъжици зехтин и нарязаното на кубчета авокадо. Подправете със сол, черен пипер и поръсете с настърган пармезан. Обърнете сьомгата и изпържете другата страна за няколко минути. Прехвърлете рибата върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина. Сервирайте: сложете няколко супени лъжици салата в чиния и едно филе от сьомга отгоре.