Рецепта за карамел от фурми

Коментари · 348 Прегледа

Рецепта за карамел от фурми. Сос за месо и тестени изделия. Карамел от фурми

Необходими продукти

  • Фурми без костилки 160 гр
  • Гореща вода няколко с.л.
  • Сол 1 щипка

Начин на приготвяне

Залейте фърмите с горещата вода и оставете да престоят 10 минути. Отцедете водата, сложете фурмите в блендер и смелете, докато се образува паста. Добавете още гореща вода и продължете да разбивате, ако консистенцията е твърде гъста. Но не прекалявайте, в противен случай карамелът ще е твърде течен. Добавете щипка сол за вкус. Изсипете в буркан. Може да се съхранява повече от две седмици.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg