Рецепта за пържен паниран хек

Коментари · 479 Прегледа

Лаймът може да се замени с обикновен лимон.

Продукти:

4- 5 филета хек

за панировката:

3 яйца
200г брашно
200мл олио
1ч.л. сол
1 зелен лимон- лайм (1/2 лимон)

Приготвяне:

Хекът се измива и всяко филе се срязва напречно на три. Яйцата се чукват в пластмасова купа. Към тях се добавя 1ч.л. сол и се разбиват много добре с бъркалка. Брашното се пресява и добавя към разбитите яйца. Разбърква се сместа докато се получи гладка каша. В тиган с широко дъно се налива олио. Съдът се поставя на включен котлон. Филетата се потапят в сместа за паниране, след което се пържат в силно сгорещено олио. Изпържват се до златисто от двете страни. Готовите филета се изваждат с помощта на решетеста шпатула, отцеждат се добре от мазнината и се подреждат в плато- чиния. Лаймът се измива и срязва на 4 по дължина. В индивидуална чиния се сервират по три панирани филета, гарнирани с триъгълна четвъртинка от зелен лимон- лайм.

Източник: https://www.babapena.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg