Необходими продукти:
 1 кг свинска плешка
 1 глава кромид лук
 2 глави чесън
 300 гр гъби/печурки/
 черен пипер
 червен пипер
 риган или чубрица
 1 сл доматено пюре
 15-20 гр краве масло
 олио
 сол на вкус
 1/2 чч бяло вино
 1 чч зеленчуков бульон
 щипка захар
 
 Почистете гъбите,ако е нужно ги обелете,но в никакъв случай не ги мийте под течаща вода.Нарежете ги на едро.Нарежете месото на едри хапки /1,5 см/.
 Загрейте олиото в дълбока тенджера с дебело дъно,добавете маслото и гъбите.Запържете ги в горещата мазнина,докато си променят цвета.Извадете ги в друг съд.На тяхно място сложете месото.Разделете го на няколко части.Запържете до зачервяване и полуготовност една след друга всяка част.Когато месото е запържено,сложете обеления и нарязан на едро чесън и нарязания лук.Върнете месото и гъбите в тенджерата заедно с отделилите се от месото и гъбите сокове.Когато всичко изври и чесънаи лука се зачервят,добавете червения пипер,солта,захарта и доматеното пюре.Разбъркайте за няколко секунди всичко да се смеси и налейте виното.Когато виното изври,добавете черния пипер,чубрица или риган и налейте зеленчуковия бульон/или топла вода/.
 Оставете ястието да къкри на много слаб огън ,докато течноста почти напълно изври.
 Сервирайте с варен ориз,картофено пюре или качамак/полента/.
 Да ви е сладко!!!
 
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	