Необходими продукти:
300 г сладки картофи
 250 г броколи
 200 г котидж сирене
 50 г пармезан
 6 яйца
 1 шепа пресен магданоз
 1 чаена лъжичка млян черен пипер
 1 чаена лъжичка сушени билки (босилек, мащерка,…)
 ¼ чаена лъжичка сол
 зехтин на спрей
Начин на приготвяне:
Първо накъсайте броколите на розички и ги сварете на пара, докато омекнат. След това нарежете розичките на малки парченца. Междувременно обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгчета, които натъркайте със сол и подправки. Напръскайте тигана с малко зехтин и запечете нарязаните картофи на слаб огън, докато омекнат. Сложете в голяма купа сварените и нарязани броколи и запечените картофи. Добавете към тях котидж сиренето, яйцата, 20 г настърган пармезан и разбъркайте добре. Накрая добавете мления черен пипер, сушените билки и нарязания магданоз и отново разбъркайте.Изсипете сместа в тиган или в тава за печене, която да е подходяща за вашата фурна. Поръсете фритатата с останалото количество настърган пармезан и я печете за около 20 минути на 180℃, докато се изпече до златисто. Извадете изпечената фритата от фурната, оставете я малко да се охлади, нажежете и можете да сервирате!
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	