Необходими продукти за тестото:
 250 г мека нискомаслена извара
 200 г инстантна овесена каша
 80 г вода
 70 г фини овесени ядки
 50 г бадемово масло с кокос и бял шоколад
 2 супени лъжици от капките flavor drops с вкус на ванилия
 кокосово олио на спрей
 Необходими продукти за плънката:
 2 ябълки
 3 супени лъжици натурален подсладител ксилитол
 1 чаена лъжичка канела
 Начин на приготвяне:
 Първо смесете всички продукти, необходими за тестото, тоест изварата, инстантната овесена каша, водата, овесените ядки, бадемовото масло и капките flavor drops и бъркайте до възникването на еднородна маса. Подгответе хартия за печене, като я напръскате леко със зехтин и поставете върху нея готовото тесто. Напръскайте и ръцете си със зехтин, за да не се залепя тестото по тях и го разточете добре върху хартията на тънък правоъгълник.Междувременно настържете ябълките на едро, добавете към тях канелата и ксилитола и разбъркайте. Разстелете равномерно ябълковата смес върху тестото. След това внимателно навийте щрудела с помощта на хартията за печене и накрая го залепете старателно по краищата, за да не изтече плънката. Поставете така приготвения върху хартията за печене щрудел в тава и го изпечете за 30 минути на 175℃. След това го оставете да се охлади, нарежете го и го сервирайте залят с бадемово масло.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	