Необходими продукти:
за 4бр големи чаши за уиски
- 3 бр яйца размер Л
 - 100 гр шоколад млечен или натурален според вкуса
 - 150 гр масло
 - сок и кора от 1 лимон
 - 4-5 бр ягоди
 - шоколадови пръчици за декорация
 - 100 гр бял шоколад за потапяне на ягодите
 - оранжева сладкарска боя за боядисване на шоколада
 
Начин на приготвяне:
- Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Отделяме белтъците от жълтъците и ги разбиваме в отделни купи до пухкав сняг.
 - Към жълтъците добавяме разтопеният шоколад и масло и добавяме кората от лимона.
 - Белтъците разбиваме с добавеният лимонов сок. При готовност се добавят постепенно към другата смес и разбъркваме внимателно.
 - Готовият мус разпределяме в чашите и поръсваме с шоколадови пръчици.
 - Оставяме в хладилника и през това време подготвяме декоративните моркови.
 - Потапяме ягодите в разтопеният и оцветен шоколад. Оставили сме листата на ягодите.
 - При втвърдяване правим леки разрези (по-скоро натискаме леко) по ягодата за да я оформим, като морков.
 - Готовите "моркови" пъхаме леко в муса за да изглеждат максимално, като моркови в земята.
 
Рецепта предоставена от Петя Танчева.