Необходими продукти:
400 мл вода
 150 г дребни макарони по ваш избор
 100 мл мляко
 60 г твърдо сирене (най-добре чедър)
 30 г фина обезмаслена извара без бучки
 1 скилидка чесън
 ½ чаена лъжичка горчица
 голяма шепа спанак
 сол и млян черен пипер на вкус
 
 Начин на приготвяне:
 В малко количество масло задушете нарязания на дребно чесън, посолете, добавете подправките, след това залейте с водата и млякото и оставете да заври. След като започне да ври, добавете пастата и я сварете до омекване. След като пастата се свари, отстранете я от котлона. Не изцеждайте водата, тъй като именно тя ще бъде в основата на соса. Ако водата е прекалено много/малко според нуждите можете да добавите/излеете малко от млякото/водата. След това добавете настърганото сирене към сварените макарони и разбъркайте, докато сиренето се разтопи. След това добавете малко горчица и листата от спанак, които ще се задушат от топлината на макароните. Разбъркайте всичко заедно и накрая добавете изварата. Сервирайте готовото ястие веднага след приготвянето му, отгоре поръсете с пресен магданоз.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	