Необходими продукти за тестото:
120 г пълнозърнесто брашно от лимец
 100 г фини овесени ядки
 100-130 мл мляко
 30 г зехтин
 ½ чаена лъжичка сол
 ¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
 ½ чаена лъжичка провансалски билки
 
 Необходими продукти за плънката:
 150 мл мляко
 100 г бейби спанак
 80 г сирене фета
 60 г чери домати
 3 яйца
 3 скилидки чесън
 ½ чаена лъжичка провансалски билки
 сол и смлян черен пипер 
Начин на приготвяне:
 Разбъркайте заедно всички необходими съставки за тестото и размесете на ръка плътно тесто. Ако е прекалено твърдо, добавете малко мляко. Поставете тестото в намазнена форма за сладкиши с по-висок ръб (ние използвахме форма с диаметър 24 см), притиснете го добре и го оставете да се пече на 180°C за около 10 минути.Междувременно пригответе плънката. Измийте спанака и го попарете в малко вода. След това го разбъркайте в купа с натрошеното на парченца сирене фета, млякото и намачкания чесън. Добавете черен пипер и сол на вкус. Накрая сложете яйцата и разбъркайте.
 След това изсипете плънката върху опеченото тесто, сложете върху нея чери доматчетата и поставете киша да се пече във фурната на температура 180°C за около 40 минути.
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	