Необходими продукти:
 250 г рикота
 240 г талиатели
 200 г филе от сьомга
 100 г грах
 2 скилидки чесън
 сок от ½ лимон
 шепа пресен копър
 сол и черен пипер (на вкус)
 зехтин в спрей
 Начин на приготвяне:
Сварете макароните до омекване в подсолена вода. Отделете около 200 мл вода от сварените талиатели, а останалата вода излейте в мивката. Сложете граха в друга тенджера и го сварете за около 20 минути. След това започнете да приготвяте сьомгата. Осолете рибата добре и я подправете на вкус. След това я сложете в загрят тиган, напръскан със зехтин и изпечете и от двете страни. След изпичане и охлаждане на сьомгата отстранете кожата ѝ, с пръсти накъсайте месото на малки парченца и го оставете настрана. След това смесете рикотата с лимоновия сок, счукания чесън,нарязания копър и подправете на вкус.
 В дълбок загрят тиган смесете сварения грах, приготвена смес от рикота, парченцата пържена сьомга и разбъркайте добре. При непрекъснато бъркане постепенно добавяйте водата, взета от варенето на талиателите, докато сместа в тигана достигне желаната кремообразна консистенция. Оставете соса да заври и бавно и внимателно смесете макароните с него. Сервирайте талиателите още топли, по желание поръсете с настърган пармезан, пресен копър и добавете резен лимон.
 
 
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	