За тестото са необходими:
250 мл вода
 230 г киноа
 70 г кокосово брашно
 60 г чия семена
 20 г прах или 40 таблетки Хлорела
 15 мл кокосово масло
 1-2 чаени лъжички сол
 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
 сок от ½ лимон
Начин на приготвяне:
 Ден преди приготвянето на земелчетата изсипете киноата в купа, залейте я с вода и я оставете да се изкисне през нощта. На следващия ден изцедете киноата и я измийте под течаща студена вода. След това накиснете чия семената в 125 мл вода, разбъркайте ги добре и ги оставете да престоят, докато се получи смес, приличаща на гъст гел.Към киноата добавете 125 мл вода, кокосовото масло, лимоновия сок, солта, содата бикарбонат, приготвения прах от Хлорела и блендирайте всичко заедно. Ако не разполагате с Хлорела на прах, не се отчайвайте, за да получите фин прах, спокойно можете да раздробите таблетките Хлорела в кафемелачка или в
 обикновен блендер. След това към сместа добавете и получения гел от семената чия, кокосовото брашно и разбъркайте, докато се получи тесто.Разделете тестото на 5 равни части, оформете ги като топчета и ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °C и сложете земелчетата да се изпекат за около 50 минути до 1 час. Можете да проверите дали земелчетата са готови с клечка за зъби, която да забодете в средата на тестото. Ако тестото не полепне по клечката, земелчетата са готови. Можете да ги сервирате самостоятелно, с хумус или като гарнитура към лека салата. Насладете се на страхотния им вкус!
Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	