Телешко в сладко-кисел сос

Коментари · 251 Прегледа

Ако желаете може да ме последвате в инстаграм и моят youtube chanel .
Instagram: Tsvetina Gavazova
Youtube chanel: Tsveti Gavazova
https://www.instagram.com/tsvetinagavazova/
https://www.youtube.com/channel/UC07FL0wdPnyxCE

У дома много се харесва това ястие и често го приготвям, а телешкото независимо за какво ще го ползвам този метод винаги го прави крехко и да се топи в устата.
Продукти:
Телешко месо- 1кг
Ориз- 340 гр
Вода- 380 мл
Чушки- 2-3 броя (по желание)
Кетчуп- 120гр.
Захар - 200гр. (ако предпочитате по-кисело, сложете по-малко захар)
Оцет- 200 мл. (винен)
Сол
Нишесте- 1 пакет
Чубрица
Приготвяне:
Измих Ориза и го включих под налягане за 12 минути. След като стана готов го оставих 10 минути под налягане и след това изпуснах налягането. Махнах ориза и в същата купа задуших месото, след което го сложих под налягане за 12 минути. След като стана готово месото, задуших и чушките. След това отново в същата купа направих соса:
Изсипах оцета и захарта. След като се разтвори изсипах солта и кетчупа. Накрая прибавих нишестето при постоянно бъркане.
Когато соса стана готов го прецедих. Сервирах месото върху ориза с чушките и полях със соса.
Бон апети!
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg