Необходими продукти:
200 г фурми
 500 мл вряла вода
 2 супени лъжици фъстъчено масло
 1 чаена лъжичка сироп от агаве
 няколко капки екстракт от ванилия
 
 Начин на приготвяне:
-  Първо извадете костилките от фурмите, поставете ги в купа и ги залейте с вряла (или поне с гореща) вода. Оставете ги да престоят 15 минути, за да могат да омекнат.
 2. Изсипете водата от фурмите и ги поставете в блендер. Добавете фъстъченото масло, сиропа от агаве и ванилията. Миксирайте, докато се получи лепкава маса.
 3. Поставете получената маса (карамел) в готварски съд, който може да се затваря – например в кутия, постелена с хартия за печене или намазнена със кокосово олио
 4. Поставете за два часа в хладилник. Преди да сервирате можете да залеете карамелките с черен шоколад или с фъстъчено масло и да ги наръсите с парченца ядки.
 Източник: GymBeam
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	