Пълнени гъби Портобело

Коментари · 289 Прегледа

Пълнени гъби Портобело, чудесно предложение за изискан повод

4-5 гъби Портобело

3-4 скилидки чесън

100 гр. Пушен бекон

2-3 кисели краставички

100-150 гр. Настъргана Гауда

50 гр. Синьо сирене

Масло

Мащерка

Сол

Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Запържвате в малко масло наситения на малки кубчета бекон.
  2. Добавяте наситения чесън.
  3. Разбърквате и щом чесънът се оцъкли, прибавяте наситените кисели краставички и пънчетата на гъбите, ако са били с такива.
  4. Прибавете наситеното синьо сирене, подправките и разбърквате.
  5. Пълните гъбите със сместа, но преди това ги посолявате и добавяте в тях по малко масло.
  6. Поръсвате обилно в настърганата Гауда и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути в зависимост от дебелината на гъбите.

Добър апетит

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg