4-5 гъби Портобело
3-4 скилидки чесън
100 гр. Пушен бекон
2-3 кисели краставички
100-150 гр. Настъргана Гауда
50 гр. Синьо сирене
Масло
Мащерка
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Запържвате в малко масло наситения на малки кубчета бекон.
- Добавяте наситения чесън.
- Разбърквате и щом чесънът се оцъкли, прибавяте наситените кисели краставички и пънчетата на гъбите, ако са били с такива.
- Прибавете наситеното синьо сирене, подправките и разбърквате.
- Пълните гъбите със сместа, но преди това ги посолявате и добавяте в тях по малко масло.
- Поръсвате обилно в настърганата Гауда и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути в зависимост от дебелината на гъбите.
Добър апетит