Маслини в хрупкава панировка

Коментари · 230 Прегледа

Вкусно е ..
И лесно да изпълнение топло предястие

Нужните продукти са:

200гр маслини без костилки

1 яйце

2 с.л. брашно

Сусам и грис ( или галета) за хрупкавата панировка

Маслините овалваме в брашното, след което ги потапяме в предварително разбитото яйце. Овалваме ги добре в сместа от сусам и грис ( или галета) и ги пържим на маслена баня до порозовяване.

Аз използвах зелени маслини. Леко киселия им вкус и хрупкавата панировка ги прави чудесно мезенце за чаша вино или ракийка.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg