Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
1 консерва ананас
4-5 с.л. карамелено кондензирано мляко
250 гр маскарпоне
300 гр крем сирене
250 гр течна сметана
5 с.л.пудра захар
За украса:
мини целувки, къпини, боровинки, листенца розмарин
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната с пудрата захар на твърд крем. Всъщност, ако сметаната е подсладена няма нужда да добавяте захар. Аз използвам животинска, неподсладена, 36% масленост. С нея внимавайте при разбиването да не изтървете момента - в който втвърди спрете да разбивате, защото лесно може да я пресечете. И е важно да е студена, направо от хладилника.
В друг съд разбийте маскарпонето, крема сиренето и кондензираното мляко. Смесете внимателно със сметаната, като разбърквате само с шпатула.
Нарежете ананаса от компота на ситни кубчета и отцедете. Запазете и сока.
Сложете ринг върху подноса, в който ще сервирате тортата. Намажете дъното с мъничко крем и наредете бишкоти възможно най-плътно. Аз потапях бишкотите в сока от компота, но беше грешка. Ананаса не може да се отцеди напълно и той допълнително сиропира и стана твърде влажно. Затова препоръчвам бишкотите леко да се навлажнят само с четка. Заделете от крема около 1/4 за измазване на тортата. Останалия крем разделете на две или три части още, зависи колко висока ще е тортата т.е. ще сложите три или четири слоя бишкоти. И редувайте бишкоти, крем, поръсвате ананас, като завършите с крем. Приберете тортата в хладилник, най-добре за една нощ. На следващия ден махнете ринга и измажете цялата торта със заделения крем.
Украсете по Ваше желание.