Вкусна содена питка

Необходими продукти:

700 гр. брашно

400 мл. топла вода 

1 ч.л. сол 

2 с.л. оцет 

1 ч.л. сода 

1 бакпулвер 

3 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява три пъти. 

Содата се разтваря в оцета. Щом шупне се добавят олиото, солта и бакпулвера. 

В кладенчето от брашно се изсипват сместа заедно с водата. Замесва се меко тесто.

Оставя се за 15-на мин. да отпочине.

След това отново се измесва и се оформя питката (ако е за Бъдни вечер може да се оформи украса с част от тестото във формата кръстче, пиленце, слънце, грозде, жито...). Продупчва се с вилица на няколко места и се пече на 180-200 градуса до готовност. 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg