ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С ЛИМОНОВ СОС

Коментари · 533 Прегледа

Много ароматно и вкусно ястие се получава. Отдавна е в графа "любими"

Необходими продукти:

2бр пилешки пържоли от бут 

3 скилидки чесън 

1 глава лук

1 с.л. каперси

50 гр масло 

2 с.л. олио

4-5 резени лимон 

сокът на 1/2 лимон

1 ч.ч. пилешки бульон

сол

червен пипер 

черен пипер

магданоз 

 

Начин на приготвяне:

Пилешките пържоли се овкусяват със сол, червен и черен пипер, леко се намазняват и се пекат на скара, грил тиган или в моя случай - в Еър фрайър.

Не трябва да се препичат.

В тиган се загрява олиото и маслото, добавят се пържолите и се изпържват съвсем леко, колкото да замиришат на масло. 

Изваждат се в чиния.

В същата мазнина се добавят нарязаните на ситно лук и чесън.

След това се прибавят каперсите, разбърква се.

Следва пилешкия бульон, лимоновия сок, резените лимон. 

Изчакайте сосът да кипне. 

Пилешките пържоли се връщат в тигана, сосът се готви на слаб огън, докато се сгъсти. 

Пилешките пържоли се сервират топли, поръсени с магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg