Нужните продукти:
- кг месо
- малка глава целина
- 1 морков
- 1 корен магданоз
- 1 глава червено цвекло
- 1 корен пащърнак
- кг картофи
- среден резен бяло зеле
- сол, пипер, бахар
- 50 гр. олио
- брашно
- парче хляб
- 1-2 яйца
- лимонтузу
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме месото на по-големи парчета. Измиваме и отцеждаме месото, заливаме го със студена вода и варим.
2. Когато заври, слагаме в съда изчистеното и нарязано на кубчета цвекло. Щом цвеклото поомекне, добавяме нарязаното зеле и останалия зеленчук.
3. След като поомекне и зеленчука слагаме изчистените и нарязани на едри кубчета картофи.
4. С малко олио и брашното правим запръжка и когато брашното леко порозовее го прибавяме в борша. Варим още 10 минути.
5. От хляба приготвяме запечени кубчета.
6. Подправяме със сол и черен пипер.
7. Застройваме борша с яйца и лимонтузу.
8. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме горещ.
9. В отделен съд се поставят хлебните кубчета, които се слагат в борша по желание.