Борш - рецепта на Дядо Лъчо

Коментари · 697 Прегледа

Борш - рецепта на Дядо Лъчо, питателна супа. Украинска кухня

Нужните продукти:

  • кг месо
  • малка глава целина
  • 1 морков
  • 1 корен магданоз
  • 1 глава червено цвекло
  • 1 корен пащърнак
  • кг картофи
  • среден резен бяло зеле
  • сол, пипер, бахар
  • 50 гр. олио
  • брашно
  • парче хляб
  • 1-2 яйца
  • лимонтузу
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарязваме месото на по-големи парчета. Измиваме и отцеждаме месото, заливаме го със студена вода и варим.
2. Когато заври, слагаме в съда изчистеното и нарязано на кубчета цвекло. Щом цвеклото поомекне, добавяме нарязаното зеле и останалия зеленчук.
3. След като поомекне и зеленчука слагаме изчистените и нарязани на едри кубчета картофи.
4. С малко олио и брашното правим запръжка и когато брашното леко порозовее го прибавяме в борша. Варим още 10 минути.
5. От хляба приготвяме запечени кубчета.
6. Подправяме със сол и черен пипер.
7. Застройваме борша с яйца и лимонтузу.
8. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме горещ.
9. В отделен съд се поставят хлебните кубчета, които се слагат в борша по желание.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg