Нужните продукти:
- По един бял и черен агнешки дроб
- 1 с.л. краве масло или свинска мас
- 2 л. вода
- 1 с.л. брашно
- сол, червен и черен пипер
- 1 връзка зелен лук
- 1 глава стар лук
- ориз
- 2 яйца
- оцет или чаена чаша кисело мляко
- връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измитите дробове се заливат с 2 л. студена вода.
2. След завиране чорбата се отпенва и се добавят измития ориз, сол, 1 дафинов лист, черен пипер, бахар и ситно нарязаната глава лук.
3. Изваждаме сварените дробове и ги оставяме да изстинат, след което ги нарязваме на малки кубчета.
4. Прецеждаме чорбата. В сгорещеното масло запържваме брашното и ситно нарязаната бяла част от връзката лук.
5. Добавяме червения пипер и разреждаме запръжката с прецедената чорба. 6. Нарязваме зелената част от връзката лук и заедно с ориза и нарязания дроб ги поставяме в чорбата.
7. Застройваме с яйца и оцет или с кисело мляко.
8. Сервираме чорбата гореща и поръсена със ситно нарязан магданоз.