Дроб чорба - рецепта на Дядо Лъчо

Коментари · 265 Прегледа

Дроб чорба вкусна рецепта за супа на Дядо Лъчо

Нужните продукти:

  • По един бял и черен агнешки дроб
  • 1 с.л. краве масло или свинска мас
  • 2 л. вода
  • 1 с.л. брашно
  • сол, червен и черен пипер
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 глава стар лук
  • ориз
  • 2 яйца
  • оцет или чаена чаша кисело мляко
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Измитите дробове се заливат с 2 л. студена вода.
2. След завиране чорбата се отпенва и се добавят измития ориз, сол, 1 дафинов лист, черен пипер, бахар и ситно нарязаната глава лук.
3. Изваждаме сварените дробове и ги оставяме да изстинат, след което ги нарязваме на малки кубчета.
4. Прецеждаме чорбата. В сгорещеното масло запържваме брашното и ситно нарязаната бяла част от връзката лук.
5. Добавяме червения пипер и разреждаме запръжката с прецедената чорба. 6. Нарязваме зелената част от връзката лук и заедно с ориза и нарязания дроб ги поставяме в чорбата.
7. Застройваме с яйца и оцет или с кисело мляко.
8. Сервираме чорбата гореща и поръсена със ситно нарязан магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg