Нужните продукти:
- 5-6 малки патици (яребици или пъдпъдъци)
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. брашно
- 2 моркова
- парче глава от целина
- 1 глава лук
- 1 дафинов лист
- черен пипер
- бахар
- 1-2 яйца
- оцет, сол и магданоз
Начин на приготвяне:
1. Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
2. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
3. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер.
4. Запръжката сипваме в бульона и варим, като добавяме дафиновия лист, бахара и черния пипер.
5. Варим 10 минути.
6. Прецеждаме чорбата и пресоваме зеленчуците през цедка. Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
7. Поръсваме със ситен магданоз и сервираме.