Ловджийска чорба, супа от дивеч - рецепта на Дядо Лъчо

Коментари · 236 Прегледа

Ловджийска чорба, супа от дивеч. Чудесна рецепта за дувеч на Дядо Лъчо

Нужните продукти:

  • 5-6 малки патици (яребици или пъдпъдъци)
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • 2 моркова
  • парче глава от целина
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • черен пипер
  • бахар
  • 1-2 яйца
  • оцет, сол и магданоз

Начин на приготвяне:

1. Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
2. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
3. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер.
4. Запръжката сипваме в бульона и варим, като добавяме дафиновия лист, бахара и черния пипер.
5. Варим 10 минути.
6. Прецеждаме чорбата и пресоваме зеленчуците през цедка. Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
7. Поръсваме със ситен магданоз и сервираме.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg