Необходими продукти
Пилешко филе 500-600гр
Малка главичка лук
Скилидка чесън
1,5 ч.ч. бяло вино ( или бульон +1с.л. ябълков оцет)
10-12бр сушени кайсии
2с.л. мед
Стрък розмарин
Шепа белени бадеми
Сол и чер пипер, щипка канела
2с.л. масло( и олио) за запържване на пилето,
Сладко чили сос за пикантност по желание
Варен ориз за гарнитура
Изтъняваме пилешкото филе, овкусяваме със сол и чер пипер и запържваме в мазнината + розмарин.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и скилидката чесън. Добавяме бульона ( или виното), сушените кайсии и меда. Оставяме да къкри на бавен огън, до сгъстяване на соса. Доовкусяваме със сладкото чили и прибавяме запечените предварително белени бадеми.
Сервираме върху сварен ориз и украсяваме с пресен розмарин.