Приготвянето на гьозлеме е трудоемко, но има и по- лесен начин, като си спестим времето за месене на тесто, дърпане на кори и тн ... И приготвим хрупкаво гьозлеме с готови кори

Необходими продукти

Одрински кори 1 пакет

Сирене 200гр

Кашкавал настърган 100гр

Няколко стръка магданоз

Масло около 200гр разтопено.

Вземаме точената кора ( ако е от големите , разделяме на две), намазваме обилно с маслото, в средата на кората поставяме част от плънката( натрошено сирене, настърган кашкавал и наситен магданоз) и свиваме кората като плик, като всеки пласт също намазняваме.

Печем така приготвеното гьозлеме в тиган с незалепващо покритие или сач, от двете страни, до готовност, като внимаваме да не изгори.

Аз лично го обръщам няколко пъти по минутка, за да стане хрупкаво и с приятен загар гьозлеме.

Сервираме с айрян, чаша ароматен чай или ... Както ви харесва....

* За плънка може да се ползва и смес спанак и сирене, кайма и т.н.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg