Необходими продукти
Одрински кори 1 пакет
Сирене 200гр
Кашкавал настърган 100гр
Няколко стръка магданоз
Масло около 200гр разтопено.
Вземаме точената кора ( ако е от големите , разделяме на две), намазваме обилно с маслото, в средата на кората поставяме част от плънката( натрошено сирене, настърган кашкавал и наситен магданоз) и свиваме кората като плик, като всеки пласт също намазняваме.
Печем така приготвеното гьозлеме в тиган с незалепващо покритие или сач, от двете страни, до готовност, като внимаваме да не изгори.
Аз лично го обръщам няколко пъти по минутка, за да стане хрупкаво и с приятен загар гьозлеме.
Сервираме с айрян, чаша ароматен чай или ... Както ви харесва....
* За плънка може да се ползва и смес спанак и сирене, кайма и т.н.