Необходими продукти
Картофи 500-600гр
2 яйца
Глава лук
Сирене 140гр
Магданоз няколко стръка
Сол
чер пипер
Мащерка ( или джоджен)
- Настъргваме на ситното ренде картофите, посоляваме и оставяме настрана.
- Приготвяме си останалите продукти в купа- натрошаваме сиренето, нарязваме лука и магданоза на ситно, чукваме и 2те яйца.
- Изстискваме добре картофите, за да отстраним част от водата, която съдържат и ги добавяме към останалите продукти. Овкусяваме с подправките.
- Намазняваме добре тиган с олио и масло, сипваме сместа и заравняваме отгоре. Поставяме тигана на котлона и оставаме пататника да се готви под капак на слаб котлон.
- С помощта на капака или подходяща чиния обръщаме пататника , намазняваме отново тигана и връщаме пататника отново, за да се изпържи ( запече) от другата страна.
- Готовия пататник сервираме поръсен с листенца магданоз или зелен лук. Аз предпочетох настърган кашкавал и зелен лук.