Необходими продукти
1/2 чаша размекнато масло
2 яйца
1 чаша захар 
1 ванилия 
1/2 пакетче бакпулвер 
1 чаша брашно 
ядки
настъргана лимонова кора
За крема:
100 г шоколад 
2 лъжици мляко
Начин на приготвяне
1. Разбиват се маслото и захарта, прибавят се яйцата, ванилията, лимоновата кора и бакпулверът, размесен с брашното и смлените ядки (около 1/2 чаша). 
2. Полученото тесто се разточва на дебел лист и се нарязва на правоъгълничета, които се прищипват откъм късите страни, за да се оформят като лодки. Пекат се в намазана с масло тавичка до порозовяване. 
3. След като изстинат, лодчиците се пълнят с крем, който се приготвя от шоколада, разтопен на водна баня с млякото, като се бърка непрекъснато. Държат се на студено, докато шоколадът се втвърди.
Източник: Личен архив
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	