За блата се нуждаем от:
 100 g котидж сирене
 80 g пълнозърнесто брашно от лимец
 30 g масло от лешници Hazelnut Spread
 20 g смлени ядки
 2 яйчени белтъка, разбити на сняг
 1 яйчен жълтък
 1,5 банана
 4 чаени лъжички сурово какао
 2 чаени лъжички кленов сироп
 1 чаени лъжички кокосово масло
 За крема и украсата се нуждаем от:
 3 супени лъжици натурален йогурт
 1 пакетче крема-сирене
 ½ чаена лъжичка агар-агар
 сладко от вишни
 шоколад с високо съдържание на какао
 Начин на приготвяне:
 Намачкваме банана с вилица и добавяме към него яйчения жълтък, кленовия сироп, котидж-сиренето, маслото от ядки Hazelnut Spread, какаото и кокосовото масло. Разбъркваме продуктите, докато се получи гладка смес, в която добавяме пресятото брашно и ядките. Към сместа постепенно добавяме разбития на сняг яйчен белтък. Изсипваме тестото във форма за печене на торти с диаметър 17 cm и печем около 35 минути на температура от 170°C.
Загряваме на котлона 5-те супени лъжици сладко от вишни заедно с шоколада и агара. Оставяме сместа да се охлади и пълним с нея изпечения блат. Разбиваме на крем йогурта и крема сиренето и ги нанасяме върху горната част на тортата. Оставяме тортата да се охлади в хладилник и накрая я овкусяваме с безкалориен сироп.
 Източник: GymBeam
 
 
 
				 Search			
		
				 Popular Posts			
		- 
	
		 Рецепта за сладкиш "Монахиня" Рецепта за сладкиш "Монахиня"
- 
	
		 КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
	By Chef Mandja КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
	By Chef Mandja
- 
	
		 Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
	By Chef Mandja Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
	By Chef Mandja
- 
	
		 Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
	By Chef Mandja Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
	By Chef Mandja
- 
	
		 Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
	By Chef Mandja Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
	By Chef Mandja
				 Categories			
		- Recipes
- Food and beverages
- Culinary tips
- Culinary competitions
- Salad recipes
- Recipes for soups without meat
- Recipes for meat soups
- Recipes for starters without meat
- Recipes for appetizers with meat
- Recipes for main dishes without meat
- Recipes for main dishes with meat
- Recipes for main dishes with fish
- Recipes for pasta and pastries
- Desserts
- Healthy recipes
- Recipes for children and babies
- Food canning
- Recipes for drinks
- Culinary menus
- Sauces and garnishes
- Marinades
- Vegan recipes
- Fish soup recipes
- Other
 
 
		
 
		 
		