ПРОДУКТИ: за 6 порции
1/2 кг канелони
200 г спанак
200 г пилешко месо
50 г кашкавал
1 глава лук
50 г масло
4 с.л. зехтин
Сол
Черен пипер
За соса: 200 мл. готварска сметана 2 жълтъка 1/2 лимон Сол
РЕЦЕПТА:
Канелоните (1/2 кг) се бланшират в тенджера с вряща вода, докато омекнат. След това се изплакват със студена вода и се подсушават. Лукът (1 глава) и пилешкото месо (200 г) се нарязват на ситно. Задушават се в загрята мазнина. Спанакът (200 г) се бланшира за кратко във вряща вода. Отцежда се и се нарязва. Добавя се към плънката. С приготвената смес се пълнят канелоните. Нареждат се в намазнена тава. Ястието се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Приготвя се сметанов сос, като готварската сметаната (200 мл.) се загрява на котлона. При постоянно бъркане се добавят разбитите жълтъци (2 бр). Добавя се малко вода и сосът не спира да се бърка. Подправя се със сок от лимон (1/2 бр) и сол на вкус. С приготвения сметанов сос се заливат канелоните при сервиране.