КАНЕЛОНИ С ПИЛЕШКО ФИЛЕ

Коментари · 320 Прегледа

КАНЕЛОНИ С ПИЛЕШКО ФИЛЕ .КАНЕЛОНИ С ПИЛЕШКО ФИЛЕ (ГЪРДИ), СПАНАК И СМЕТАНОВ СОС НА ФУРНА

ПРОДУКТИ: за 6 порции

1/2 кг канелони

200 г спанак

200 г пилешко месо

50 г кашкавал

1 глава лук

50 г масло

4 с.л. зехтин

Сол

Черен пипер

За соса: 200 мл. готварска сметана 2 жълтъка 1/2 лимон Сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Канелоните (1/2 кг) се бланшират в тенджера с вряща вода, докато омекнат. След това се изплакват със студена вода и се подсушават. Лукът (1 глава) и пилешкото месо (200 г) се нарязват на ситно. Задушават се в загрята мазнина. Спанакът (200 г) се бланшира за кратко във вряща вода. Отцежда се и се нарязва. Добавя се към плънката. С приготвената смес се пълнят канелоните. Нареждат се в намазнена тава. Ястието се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Приготвя се сметанов сос, като готварската сметаната (200 мл.) се загрява на котлона. При постоянно бъркане се добавят разбитите жълтъци (2 бр). Добавя се малко вода и сосът не спира да се бърка. Подправя се със сок от лимон (1/2 бр) и сол на вкус. С приготвения сметанов сос се заливат канелоните при сервиране.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg