За тестото са необходими:
 300 g лешници
 200 g кокосово олио
 140 g фино брашно от лимец
 150 g тръстикова захар или Xylit
 50 g сироп от агаве
 2 яйца
 1 чаена лъжичка бакпулвер
 1 чаена лъжичка канела
За украсата са необходими:
 250 g сливи без костилки
 35 g лешници
Начин на приготвяне
 Слагаме в кухненския робот смлените ядки, заедно със захарта, сиропа от агаве и кокосовото олио и бъркаме, докато се получи твърдо тесто. Изваждаме тестото от робота и го разделяме на две половини. Към едната част добавяме 140 g брашно, размесваме го добре и го поставяме във форма с размер 20 x 30 cm, в която преди това сме сложили хартия за печене.
 Към другата половина добавяме канелата, яйцата и бакпулвера и размесваме всичко това заедно. След това поставяме сместа във формата като втори пласт на кейка. Горната част на кейка украсяваме с нарязаните сливи и поръсваме с лешниците. Печем на 180 °C около 40 минути, докато кейкът придобие бронзов цвят.
 Източник: GymBeam
 
 
 
 
		
 
		 
		 
		 
	 
	 
	 
	